Шукати в цьому блозі

середу, 29 квітня 2020 р.

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ для учнів 8 КЛАСІВ на 6.05.2020


           ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ для учнів 8 КЛАСІВ на 6.05.2020


І. Опрацювати параграф 58 (автор В.Соболь)
ІІ. Виконати завдання в робочому зошиті УРОК 58

ІІІ. Виконати творчі завдання:
(кожне вірно виконане завдання оцінюється в 4 бали)
Ø Біологія + Мистецтво
 Диригент (лат. dirigio – спрямовую) – людина, яка забезпечує підготовку твору до виконання та керує виконанням твору оркестром, хором, ансамблем. Крім ритму диригент передає оркестру динамічні ефекти, прискорення, уповільнення й зупинки, а також показує, коли якому інструменту вступати. Його завдання – відтворення за допомогою керованого ним колективу своїх художніх намірів, свого розуміння твору. Диригент передає свої задуми за допомогою спеціальної системи прийомів – мануальної техніки, виразу обличчя, погляду тощо.
Чому гіпофіз називають «диригентом оркестру залоз»?
А як передає свої сигнали гіпофіз до ендокринних залоз?

Ø Біологія + Хімія
        Іод як хімічний елемент відкрив у 1811 році французький хімік Б. Куртуа. Якось, зачиняючи свій заклад, він вирішив вигнати надвір кішку. Налякана кішка стрибнула з полиці й перекинула склянку з концентрованою сульфатною кислотою на попіл від морських водоростей. Вражений аптекар помітив фіалковий дим.
Що таке Іод і яке біологічне значення цього хімічного елемента?
 Укажіть рекомендації щодо профілактики йододефіциту в організмі людини.

Ø Біологія + Наука
            Едвард Дженнер (1749–1823), англійський лікар, автор методу запобігання захворюванню людини на віспу та праці «Дослідження причин і наслідків варіоли вакцини…». Англійською «віспа коров’яча» звучить як «варіола вакцина», звідки й назва заходу проти епідемій – вакцинація (лат. vaccinus – коров’яча віспа).
Нині науковці стверджують, що людство перетворилося на вакцинозалежний біологічний вид, і відмова від щеплень – масове самогубство. Спростуйте або доведіть справедливість таких тверджень.
Створіть ПАМ’ЯТКУ «Профілактика імунодефіцитних станів»

IV. Долучатися до онлайн уроків на платформі ZOOM ( середа 10.30)
V. Долучатися до онлайн тестування  6.05.2020  за посиланням join.naurok.ua (середа 10.30) код доступу отримуєте під час онлайн уроку.

Немає коментарів:

Дописати коментар