Шукати в цьому блозі

середу, 15 квітня 2020 р.

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ для учнів 8 КЛАСІВ на 22.04.2020

                 
                       ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ для учнів 8 КЛАСІВ на 22.04.2020

1. Опрацювати текст параграфів 55,56 (автор В. І.Соболь)

2. Виконати завдання в робочому зошиті:УРОК 55,56
        (ті учні, які працювали під час онлайн уроку, допрацьовують невиконані завдання)
 (ФОТО РОБІТ НАДСИЛАТИ НЕ ПОТРІБНО, РОБОТУ В ЗОШИТІ ПЕРЕВІРЯТИМУ ПО ЗАВЕРШЕННЮ ТЕМИ!!!)

3. ТВОРЧІ ЗАВДАННЯ 
 (на 12 б\ виконуються у форматі відео роботи та надсилаються на 
 ел.адр. juliakazmir26@gmail.com)

* Біологія + Хімія 
       Серед неорганічних речовин, що беруть участь у регуляції функцій організму людини, є нітроген(ІІ) оксиду. Американський біохімік Роберт Френсіс Ферчготт (1916–2009) отримав звання лауреата Нобелівської премії з фізіології та медицини 1998 року «за відкриття ролі монооксиду нітрогену як сигнальної молекули в регуляції серцево-судинної системи».
Яким є механізм регуляції за участю цієї сполуки? 
Які особливості NO як хімічної речовини? 
У чому полягає сутність відкриття біологічної ролі нітроген монооксиду NO, яке було відзначено найпрестижнішою в науковому світі премією?

 * Біологія + Медицина 
       Людські депресії – проблема давня. Перші описи цієї хвороби є в Біблії у розповіді про царя Саула. Похмурий і пригнічений настрій, агресія, страх, заздрість, відчуття вини перед Господом штовхають Саула до самогубства. Засновник медицини Гіппократ запропонував назву цієї хвороби – «меланхолія», що проіснувала понад 2 тисячоліття.
Саме Гіппократ першим передбачив, що причина цієї хвороби закладена в мозкові. Нині це психічне захворювання дедалі частіше уражає людей. Майже 75 % жителів нашої планети принаймні раз у житті переживали цю напасть.
Що таке депресія?
 На прикладі цієї хвороби доведіть єдність механізмів регуляції функцій організму людини.

* Біологія + Косметологія
 Гормони відіграють важливу роль у фізіології шкіри, тому порушення гормонального балансу негайно позначається на її стані. Наприклад, дисбаланс гормонів щитоподібдної залози може призвести до надмірної сухості шкіри. А зниження рівня статевих гормонів прискорює старіння шкіри. При надлишку жіночих статевих гормонів можливе посилення пігментації шкіри. Чоловічі статеві гормони стимулюють секрецію шкірного сала. Але в косметології застосування гормонів заборонено. Чому? 
Застосуйте знання й доведіть доцільність цієї заборони. 

* Біологія + Література
 Михайло Булгаков (1891–1940) – всесвітньо відомий прозаїк і драматург, закінчив медичний факультет Київського університету, працював спершу в Кам’янці-Подільському в губернській земській лікарні (нині – міська лікарня № 1), пізніше в Чернівцях. Один із найвідоміших творів М.Булгакова – сатирична повість «Собаче серце» (1925).
За сюжетом цього твору професор Преображенський пересаджує псу Шаріку сім’яники й гіпофіз. Експеримент удався – пес не гине, а, навпаки, поступово перетворюється на людину. Застосуйте знання та доведіть або спростуйте успішний результат такої операції.

Немає коментарів:

Дописати коментар